Tivoli

In: Uitgaan

15 jan 2011

Tivoli is hét poppodium van Utrecht en een zeer geschikte Utrechtse uitgaanslocatie. Op twee verschillende locaties vinden maandelijks vele optredens plaats binnen allerlei genres: van hiphop tot metal en van reggae tot blues, dance, pop en wereldmuziek. Dit kunnen lokale en Nederlandse artiesten zijn tot bekende internationale namen. Artiesten die bijvoorbeeld al eens in Tivoli hebben opgetreden zijn: Di-Rect, Marco Borsato, Kane, Epica, Kate Nash, Welle-Erdball, Snoop Dogg, Dio en nog vele anderen. Ook worden er regelmatig terugkerende feesten georganiseerd in Tivoli, waarbij verschillende dj’s draaien. Hierbij valt te denken aan Cyberia en Summer Darkness (gothic/industrial), Pann (heterovriendelijk homofeest voor jongeren) en 90’s Now met de leukste muziek uit de jaren negentig van de 20ste eeuw. Vaak hebben deze feesten, maar ook de optredens, een aantrekkelijk prijsje, waardoor het meestal ook wel druk is.

Zoals gezegd, Tivoli heeft twee locaties. De eerste en meest bekende heet Tivoli Oude Gracht en is te vinden in het centrum van Utrecht, aan de Oude Gracht. In dit oude gebouw, dat vroeger een weeshuis en een theaterzaal huisvestte, is plaats voor 1000 mensen. Er is een kassa in de lange hal en er is een garderobe die meestal 1 euro kost, maar bij sommige feesten is de garderobe gratis. De grote zaal heeft twee verdiepingen, waar elk een bar te vinden. Tevens is er op de eerste etage de Spiegelzaal waar je even kunt uit rusten, praten of een drankje kunt halen. Op de begane grond is tevens een rokersruimte en het hoofdpodium. Tivoli Oude Gracht is op loopafstand van Utrecht Centraal Station te bereiken (+/- 15 minuten).

Dan is er nog Tivoli de Helling. Dit is een vrij nieuw pand, net buiten het centrum, waar 450 mensen terecht kunnen. Er is een garderobe, rokersruimte en er zijn 2 bars. Tivoli de Helling is per bus bereikbaar vanaf Utrecht Centraal Station, lijn 6 of 8, halte Tolsteegplantsoen.

De adressen zijn:

Tivoli Oudegracht
Oudegracht 245
3511 NL Utrecht

Tivoli de Helling
Helling 7
3523 CB Utrecht

Voor nadere informatie en een overzicht van alle optredens en feesten:

Website: www.tivoli.nl

Email: info@tivoli.nl

Telefoon: 0900 2358486

Reactie Formulier

Over Daarom Utrecht.nl

Op deze website vind je vele interessante, leuke en handige adressen en andere wetenswaardigheden voor je bezoek aan Utrecht. Via de tags, categoriëen en de zoekmachine rechtsboven kun je je zoekactie specifieker maken. Graag ontvangen we ook reacties van je over de genoemde onderwerpen, dit kan via het reactieformulier onder elk bericht. Let wel, DaaromUtrecht.nl is geen tussenpersoon voor het maken van reserveringen. Deze dien je zelf te voldoen middels de links die in onze berichten gegeven worden. Je kunt ons volgen op onze Twitter, @DaaromUtrecht, waar je updates over nieuwe berichten kan ontvangen.

Photostream

    101_2284101_2282101_2281101_2279101_2278101_2275
  • Ronald: Ik kwam op uw website en las de informatie over de mogelijkheden mbt rondvaarten in Utrecht. Sinds k [...]
  • admin: Beste heer Swarts, Op onderstaande pagina vindt u meer informatie over de openingstijden van het Rie [...]
  • Vrijgezellenfeest Utrecht: Echt een aanrader om hier eens naartoe te gaan, erg mooi en gegarandeerd een goede avond! [...]
  • Nico Swarts: DAg, hierbij vraag ik u naar de openingstijden van het Rietveldhuis. Ik kom wat tegenstrijdige beric [...]
  • admin: Dank voor uw reactie. Helaas is het niet mogelijk om via deze site kaartjes te bestellen. Dit dient [...]