Dick Brunahuis

In: Musea

5 mrt 2011

Wie Dick Bruna zegt, zegt Nijntje. In 1955 creëerde Bruna het beroemde konijntje, die inmiddels in vele boeken, tv-series en gebruiksvoorwerpen te vinden is. Niet alleen in Nederland, maar wereldwijd is Nijntje bekend. De boeken zijn bijvoorbeeld in maar liefst 40 talen vertaald en er zijn 85 miljoen exemplaren van verkocht. Dat verdient op zich al een museum.

Het Dick Brunahuis is onderdeel van het Centraal Museum en meet zo’n 400 vierkante meter. Niet groot dus, maar kinderen (en volwassenen) zullen zich er zeker vermaken. Vele prenten, affiches, boeken en voorwerpen zijn er te vinden, inclusief originele schetsen die de ontwikkeling van Nijntje door de jaren heen laten zien.

Maar het museum heet niet het Nijntjemuseum. Er is in het Dick Brunahuis meer te zien, zoals Bruna’s werk voor organisaties als Amnesty International. Altijd herkenbaar is zijn directe en eenvoudige stijl.

Voor kinderen worden er regelmatig teken-, schilder- en voorleesmiddagen georganiseerd. Zo kunnen ze al op jonge leeftijd spelenderwijs leren over beeldende kunst, vormen, lijnen en kleuren. Ook kunnen kinderen hun verjaardag vieren in het Dick Brunahuis. Tot de mogelijkheden behoren, behalve een bezoek aan het museum, verkleedpartijtjes, een spannend spel spelen en pannenkoeken eten in het museumrestaurant.

Ook scholen kunnen het museum bezoeken en zo leren over wat een museum nou eigenlijk precies is, wie Dick Bruna is en wat zijn stijl is. Ondertussen worden spelletjes gespeeld en na afloop kan er wat gedronken worden.

Tot slot is er een museumwinkel waar je boeken, speelgoed en andere souvenirs van Bruna en Nijntje kan kopen. Kijk op de website voor de meest actuele openingstijden en toegangsprijzen en de mogelijkheden voor het vieren van kinderfeestjes en schoolbezoeken.

Website: http://www.dickbrunahuis.com

Adres: Agnietenstraat 2
3512 XB Utrecht
Telefoon: 030 2362393

Reactie Formulier

Over Daarom Utrecht.nl

Op deze website vind je vele interessante, leuke en handige adressen en andere wetenswaardigheden voor je bezoek aan Utrecht. Via de tags, categoriëen en de zoekmachine rechtsboven kun je je zoekactie specifieker maken. Graag ontvangen we ook reacties van je over de genoemde onderwerpen, dit kan via het reactieformulier onder elk bericht. Let wel, DaaromUtrecht.nl is geen tussenpersoon voor het maken van reserveringen. Deze dien je zelf te voldoen middels de links die in onze berichten gegeven worden. Je kunt ons volgen op onze Twitter, @DaaromUtrecht, waar je updates over nieuwe berichten kan ontvangen.

Photostream

    101_2284101_2282101_2281101_2279101_2278101_2275
  • Ronald: Ik kwam op uw website en las de informatie over de mogelijkheden mbt rondvaarten in Utrecht. Sinds k [...]
  • admin: Beste heer Swarts, Op onderstaande pagina vindt u meer informatie over de openingstijden van het Rie [...]
  • Vrijgezellenfeest Utrecht: Echt een aanrader om hier eens naartoe te gaan, erg mooi en gegarandeerd een goede avond! [...]
  • Nico Swarts: DAg, hierbij vraag ik u naar de openingstijden van het Rietveldhuis. Ik kom wat tegenstrijdige beric [...]
  • admin: Dank voor uw reactie. Helaas is het niet mogelijk om via deze site kaartjes te bestellen. Dit dient [...]