Utrecht Uitfeest

In: Evenementen

1 sep 2011

Soort evenement: cultuur
Wanneer: zondag 4 september 2011
Kosten: gratis
Waar: Neude en museum Catharijneconvent
Hoe te bereiken: 10 minuten lopen vanaf het Centraal Station, of buslijn 2 (halte Neude en halte Catharijneconvent
Website: www.uitfeest.nl

Begin september wordt elk jaar in Utrecht de start van een nieuw cultureel seizoen afgetrapt in de vorm van het Utrecht Uitfeest. Dit jaar zal die aftrap plaats vinden op zondag 4 september bij museum Catharijneconvent door cultuurwethouder Frits Lintmeijer. Meer dan 150 culturele instellingen uit stad en regio geven dan een voorproefje van wat je van ze kunt verwachten in het aankomende culturele seizoen.

Uitgezonderd van de officiële opening van het Utrecht Uitfeest bij museum Catharijneconvent, zullen de meeste optredens plaatsvinden op het Neude. Joris Linssen en Eva Brouwer zijn de presentatoren. Maar wat voor optredens kun je verwachten? Denk aan dans, muziek, literatuur, beeldende kunst, toneel, film, multimedia, architectuur en cabaret. Er zijn een aantal themaroutes die je in staat stellen een samenhangend programma te volgen.

Het Utrecht Uitfeest is gratis toegankelijk, maar voor sommige voorstellingen heb je een toegangskaartje nodig. Ter plekke lopen zogenaamde Culturele Matchmakers rond die je kunnen adviseren over optredens, looproutes en andere zaken. Aan het einde van de dag kun je terecht bij de Drijf-in bioscoop in de Weerdsluis, waar een film zal worden vertoond.

Reactie Formulier

Over Daarom Utrecht.nl

Op deze website vind je vele interessante, leuke en handige adressen en andere wetenswaardigheden voor je bezoek aan Utrecht. Via de tags, categoriëen en de zoekmachine rechtsboven kun je je zoekactie specifieker maken. Graag ontvangen we ook reacties van je over de genoemde onderwerpen, dit kan via het reactieformulier onder elk bericht. Let wel, DaaromUtrecht.nl is geen tussenpersoon voor het maken van reserveringen. Deze dien je zelf te voldoen middels de links die in onze berichten gegeven worden. Je kunt ons volgen op onze Twitter, @DaaromUtrecht, waar je updates over nieuwe berichten kan ontvangen.

Photostream

    101_2284101_2282101_2281101_2279101_2278101_2275
  • Ronald: Ik kwam op uw website en las de informatie over de mogelijkheden mbt rondvaarten in Utrecht. Sinds k [...]
  • admin: Beste heer Swarts, Op onderstaande pagina vindt u meer informatie over de openingstijden van het Rie [...]
  • Vrijgezellenfeest Utrecht: Echt een aanrader om hier eens naartoe te gaan, erg mooi en gegarandeerd een goede avond! [...]
  • Nico Swarts: DAg, hierbij vraag ik u naar de openingstijden van het Rietveldhuis. Ik kom wat tegenstrijdige beric [...]
  • admin: Dank voor uw reactie. Helaas is het niet mogelijk om via deze site kaartjes te bestellen. Dit dient [...]