Open Monumentendag in Utrecht

In: Evenementen

6 sep 2011

Soort evenement: historisch/cultuur/architectuur
Wanneer: zaterdag 10 en zondag 11 september
Kosten: gratis
Waar: diverse locaties
Hoe te bereiken: lopend, per bus, per tram
Website: http://www.openmonumentendagutrecht.nl en http://www.openmonumentendag.nl/

Op zaterdag 10 en zondag 11 september is het in heel Nederland weer Open Monumentendag. Op deze dagen zijn diverse monumenten vrij toegankelijk te bezichtigen. In 2011 is de 25ste editie met als thema Nieuw Gebruik – Oud Gebouw. Dit houdt in dat er extra aandacht is voor monumenten die een nieuwe functie of een nieuw ‘leven’ hebben gekregen, dan wat ze oorspronkelijk hadden.

In de stad Utrecht zijn 10 en 11 september maar liefst 75 monumenten geopend voor geïnteresseerden. Enkele voorbeelden: de Domkerk, de Janskerk, Watertoren Heuveloord, Museum Speelklok, Centraal Museum, de Winkel van Sinkel, Universiteitsbibliotheek en nog veel meer. Ook interessant zijn natuurlijk de monumenten die zich buiten het centrum bevinden. Op de website van de Open Monumentendag kun je een volledig overzicht vinden, alsmede informatie over de monumenten zelf. In verschillende monumenten worden rondleidingen gegeven en/of vinden tentoonstellingen plaats. Het centrale informatiepunt is het Domplein.

Reactie Formulier

Over Daarom Utrecht.nl

Op deze website vind je vele interessante, leuke en handige adressen en andere wetenswaardigheden voor je bezoek aan Utrecht. Via de tags, categoriëen en de zoekmachine rechtsboven kun je je zoekactie specifieker maken. Graag ontvangen we ook reacties van je over de genoemde onderwerpen, dit kan via het reactieformulier onder elk bericht. Let wel, DaaromUtrecht.nl is geen tussenpersoon voor het maken van reserveringen. Deze dien je zelf te voldoen middels de links die in onze berichten gegeven worden. Je kunt ons volgen op onze Twitter, @DaaromUtrecht, waar je updates over nieuwe berichten kan ontvangen.

Photostream

    101_2284101_2282101_2281101_2279101_2278101_2275
  • Ronald: Ik kwam op uw website en las de informatie over de mogelijkheden mbt rondvaarten in Utrecht. Sinds k [...]
  • admin: Beste heer Swarts, Op onderstaande pagina vindt u meer informatie over de openingstijden van het Rie [...]
  • Vrijgezellenfeest Utrecht: Echt een aanrader om hier eens naartoe te gaan, erg mooi en gegarandeerd een goede avond! [...]
  • Nico Swarts: DAg, hierbij vraag ik u naar de openingstijden van het Rietveldhuis. Ik kom wat tegenstrijdige beric [...]
  • admin: Dank voor uw reactie. Helaas is het niet mogelijk om via deze site kaartjes te bestellen. Dit dient [...]