Nederlands Film Filmfestival

In: Evenementen

15 sep 2011

21 tot en met 30 september zijn alle ogen van film- en televisieminnend Nederland weer op Utrecht gericht, want dan liggen de rode lopers weer uitgerold voor het jaarlijkse prestigieuze Filmfestival. Op dit festival worden de Gouden Kalveren uitgereikt voor de beste Nederlandse filmmakers, scenarioschrijvers, acteurs, actrices, producenten en nog 11 andere categorieën.

Natuurlijk worden er, behalve prijzen uitgereikt, ook vele films vertoond tijdens het Nederlands Film Festival. Een greep uit het programma: De Bende van Oss, Gooische Vrouwen, New Kids Turbo, Sonny Boy, Sint, Pizzamaffia, Rabat en nog vele andere documantaires en films.

Voor kinderen en jongeren zijn er speciale programma’s ontwikkeld, waarin natuurlijk vele films op het programma staan, de jongeren zelf een jury kunnen vormen en prijzen uitdelen, festivalposters maken, workshops met regisseurs en acteurs en nog veel meer. Wees wel snel, want vol=vol.

Aangezien Het Nederlands Film Festival eigenlijk een soort Oscar-uitreiking van Nederland is, komen er behoorlijk veel televisieploegen en Bekende Nederlanders naar Utrecht voor het NFF. Voor alle paparazzi-fotografen in spé dus een mooie gelegenheid om te komen kijken welke BN’ers er allemaal zullen arriveren.

Het Nederlands Film Festival wordt op meerdere locaties gehouden, waaronder De Wolff City, Louis Hartlooper Complex, Het Hoogt en in de Stadsschouwburg, waar ook de prijsuitreiking plaats vindt. Zie het kaartje hieronder voor de locaties. De Wolff City is per bus vanaf Utrecht Centraal Station bereikbaar met lijn 2, 3, 4 of 11, uitstappen op halte Janskerkhof en dan een paar minuten lopen naar Voorstraat 89. Stadsschouwburg is te bereiken met onder andere buslijn 11, uitstappen op de gelijknamige halte. Het Louis Hartlooper Complex is te bereiken per buslijn 2, uitstappen op halte Tolsteegbrug. Hoogt is ook per buslijn 2, 3, 4 of 11 te bereiken, uitstappen op halte Neude en vanaf daar een paar minuten lopen.

Voor meer informatie over de films die gespeeld zullen worden, de nominaties voor de Gouden Kalveren, de jongerenprogramma’s et cetera, zie de officiële website van het Nederlands Film Festival: http://www.filmfestival.nl

Reactie Formulier

Over Daarom Utrecht.nl

Op deze website vind je vele interessante, leuke en handige adressen en andere wetenswaardigheden voor je bezoek aan Utrecht. Via de tags, categoriëen en de zoekmachine rechtsboven kun je je zoekactie specifieker maken. Graag ontvangen we ook reacties van je over de genoemde onderwerpen, dit kan via het reactieformulier onder elk bericht. Let wel, DaaromUtrecht.nl is geen tussenpersoon voor het maken van reserveringen. Deze dien je zelf te voldoen middels de links die in onze berichten gegeven worden. Je kunt ons volgen op onze Twitter, @DaaromUtrecht, waar je updates over nieuwe berichten kan ontvangen.

Photostream

    101_2284101_2282101_2281101_2279101_2278101_2275
  • Ronald: Ik kwam op uw website en las de informatie over de mogelijkheden mbt rondvaarten in Utrecht. Sinds k [...]
  • admin: Beste heer Swarts, Op onderstaande pagina vindt u meer informatie over de openingstijden van het Rie [...]
  • Vrijgezellenfeest Utrecht: Echt een aanrader om hier eens naartoe te gaan, erg mooi en gegarandeerd een goede avond! [...]
  • Nico Swarts: DAg, hierbij vraag ik u naar de openingstijden van het Rietveldhuis. Ik kom wat tegenstrijdige beric [...]
  • admin: Dank voor uw reactie. Helaas is het niet mogelijk om via deze site kaartjes te bestellen. Dit dient [...]