Winkel van Sinkel

In: Eten en drinken|Uitgaan

3 apr 2011

De Winkel van Sinkel is wereldberoemd in Nederland, dat al sinds 1839 in zijn huidige vorm aan de Oude Gracht in Utrecht bestaat. De ‘winkel’ is genoemd naar Anton Sinkel, een Duitser die eerst in Amsterdam een zaak opende en later ook in Leeuwarden, Rotterdam, Leiden en Utrecht. De Winkel van Sinkel in Utrecht was eerst een manufacturenzaak, totdat het eind 19e eeuw een bankgebouw werd. Anton Sinkel was toen al ruim 50 jaar overleden. De functie van bankgebouw werd bijna 100 jaar behouden, eerst door de firma Vlaer en Kol, later door ABN Amro. Vanaf 1991 stond het pand enkele jaren leeg, totdat er in 1995 cultuur en horeca in kwam. En die functie heeft de Winkel van Sinkel tot op de dag van vandaag.

Achter de classicistisch aandoende gevel gaan een grand café, nachtrestaurant, nachtwinkel en verschillende feestzalen schuil.Het grand café ademt een sfeer waardoor het net lijkt alsof je je in het oude warenhuis van Anton Sinkel bevindt. Het hoge glazen dak, het monumentale plafond en de balustrades zorgen ervoor dat je extra geniet van de overwegend Frans-internationale gerechten. En als het lekker weer is kun je in de binnentuin zitten of op het terras aan de Oude Gracht.

Het nachtrestaurant bevindt zich in de monumentale werfkelders aan de Oude Gracht. Hier wordt vooral mediterrane tapas geserveerd, die je bijvoorbeeld in de Arabische loungebankjes kunt nuttigen. In de nachtwinkel (lees: club) kun je dansen en losgaan tijdens diverse feesten, zoals ‘We all love 80′s and 90′s’, ‘het Foute Feest’, ‘Booming Brasil’ en menig ander feest dat bekend is in Utrecht en omstreken.

Ook kent de Winkel van Sinkel, zoals gezegd, een groot cultureel aanbod. Zo worden er bijvoorbeeld tango en salsa workshops gehouden, is er een wekelijkse bijeenkomst voor mensen die van breien houden, is er het Orakelcafe voor al je tarotleggingen en andere toekomstvoorspellingen, worden er concerten gegeven en nog veel meer.

En tot slot zijn er in de Winkel van Sinkel diverse zalen beschikbaar die je kunt afhuren voor vergaderingen, borrels, huwelijksfeesten et cetera.

Voor meer informatie over alle mogelijkheden, openingstijden, aanbod, menukaarten en prijzen, verwijzen we je door naar de website: http://www.dewinkelvansinkel.nl
Of neem contact op met de Winkel van Sinkel:
Oudegracht 158
3511 AZ Utrecht
Telefoon: 030 2303030

Reactie Formulier

Over Daarom Utrecht.nl

Op deze website vind je vele interessante, leuke en handige adressen en andere wetenswaardigheden voor je bezoek aan Utrecht. Via de tags, categoriëen en de zoekmachine rechtsboven kun je je zoekactie specifieker maken. Graag ontvangen we ook reacties van je over de genoemde onderwerpen, dit kan via het reactieformulier onder elk bericht. Let wel, DaaromUtrecht.nl is geen tussenpersoon voor het maken van reserveringen. Deze dien je zelf te voldoen middels de links die in onze berichten gegeven worden. Je kunt ons volgen op onze Twitter, @DaaromUtrecht, waar je updates over nieuwe berichten kan ontvangen.

Photostream

    101_2284101_2282101_2281101_2279101_2278101_2275
  • Ronald: Ik kwam op uw website en las de informatie over de mogelijkheden mbt rondvaarten in Utrecht. Sinds k [...]
  • admin: Beste heer Swarts, Op onderstaande pagina vindt u meer informatie over de openingstijden van het Rie [...]
  • Vrijgezellenfeest Utrecht: Echt een aanrader om hier eens naartoe te gaan, erg mooi en gegarandeerd een goede avond! [...]
  • Nico Swarts: DAg, hierbij vraag ik u naar de openingstijden van het Rietveldhuis. Ik kom wat tegenstrijdige beric [...]
  • admin: Dank voor uw reactie. Helaas is het niet mogelijk om via deze site kaartjes te bestellen. Dit dient [...]