Café Le Journal

In: Eten en drinken

25 sep 2011

Op het meest bekende plein van Utrecht, het Neude, is gevestigd café Le Journal. Nu zitten er wel meer cafés en horecagelegenheden aan het Neude, maar Le Journal is wel favoriet. Ondanks dat het er vaak druk is, is er altijd wel plaats. Op het grote terras bijvoorbeeld, als het mooi weer is. Of binnen, aan de grote leestafel bijvoorbeeld, waar je kranten en tijdschriften kunt lezen.

Behalve lezen kun je bij café Le Journal natuurlijk ook wat eten of drinken. Tot 12:00 uur kun je er ontbijten, brunch/lunch is tot 17:00 uur en vanaf 17:00 uur kun je er terecht voor een lekker diner. Wat staat er dan zoal op de kaart? Denk aan tosti’s, uitsmijters, diverse broodjes, salades, soepen, saté en andere vlees- en visgerechten en voor de vegetariërs een heuse pompoentaart. Verder kun je er natuurlijk allerlei soorten frisdrank, wijn, bier, sterke drank, koffie en thee krijgen.

2 nadelen moeten genoemd worden van Le Journal. Het is niet het meeste goedkope café van de stad (maar wat wil je als je aan het Neude zit?) en ze zijn er nogal streng op dat je binnen niet gaat zitten telefoneren. Maar als je gewoon een paar vrienden meeneemt, is dat ook geen probleem.

Voor meer informatie over bijvoorbeeld de menukaart en actuele openingstijden, zie de website: http://www.lejournal.nl

Café Le Journal bevindt zich op loopafstand van het Centraal Station, zo’n 10 minuten lopen. Zie onderstaand kaartje. Of neem vanaf het Centraal Station de bus (bijvoorbeeld lijn 2, 4 of 11) en stap uit op halte Neude.

Reactie Formulier

Over Daarom Utrecht.nl

Op deze website vind je vele interessante, leuke en handige adressen en andere wetenswaardigheden voor je bezoek aan Utrecht. Via de tags, categoriëen en de zoekmachine rechtsboven kun je je zoekactie specifieker maken. Graag ontvangen we ook reacties van je over de genoemde onderwerpen, dit kan via het reactieformulier onder elk bericht. Let wel, DaaromUtrecht.nl is geen tussenpersoon voor het maken van reserveringen. Deze dien je zelf te voldoen middels de links die in onze berichten gegeven worden. Je kunt ons volgen op onze Twitter, @DaaromUtrecht, waar je updates over nieuwe berichten kan ontvangen.

Photostream

    101_2284101_2282101_2281101_2279101_2278101_2275
  • Ronald: Ik kwam op uw website en las de informatie over de mogelijkheden mbt rondvaarten in Utrecht. Sinds k [...]
  • admin: Beste heer Swarts, Op onderstaande pagina vindt u meer informatie over de openingstijden van het Rie [...]
  • Vrijgezellenfeest Utrecht: Echt een aanrader om hier eens naartoe te gaan, erg mooi en gegarandeerd een goede avond! [...]
  • Nico Swarts: DAg, hierbij vraag ik u naar de openingstijden van het Rietveldhuis. Ik kom wat tegenstrijdige beric [...]
  • admin: Dank voor uw reactie. Helaas is het niet mogelijk om via deze site kaartjes te bestellen. Dit dient [...]