ACU

In: Eten en drinken|Uitgaan

8 feb 2011

ACU is een non-profit politiek-cultureel centrum vlakbij het Neude in hartje Utrecht. ACU kent een roerige geschiedenis als kraakpand vanaf de jaren zeventig. Sindsdien heeft ACU haar plaats bevochten en kunnen behouden, waardoor er volop te genieten valt van het uitgebreide aanbod aan activiteiten. Zo worden er geregeld films vertoond en worden er elke maand vele optredens gegeven door nationale en internationale bands, voornamelijk uit de punk-, hardcore- en metalscene. Ook zijn er een aantal vaste, terugkerende feesten, zoals Kitty (voor alternatieve anders-seksuele jongeren), Cruise Control en Vitamine ACU Disco. Alles overgoten met een alternatief sausje. Over saus gesproken, er kan ook uitstekend vegetarisch en veganistisch gegeten en gedronken worden in ACU voor een zacht prijsje.

Tot zover het culturele gedeelte van ACU. Op politiek gebied zijn er ook veel activiteiten, waaronder het maandelijkse krakersspreekuur voor de krakers uit Utrecht en omgeving, politieke discussieavonden met altijd interessante, actuele onderwerpen en een aantal keer per jaar biedt ACU onderdak voor demonstranten die meedoen aan protestacties in Utrecht en elders in het land. Kortom, ACU is een veelzijdige, alternatieve en gezellige plek in hartje Utrecht waar iedereen zich kan vermaken, wie je ook bent en wat je opvattingen ook zijn. ACU is per bus te bereiken met lijn 8 en 138 vanaf Utrecht Centraal Station. Lopend bereik je ACU vanaf Utrecht CS in ongeveer 15-20 minuten.

Voor meer informatie, kijk op de website: http://www.acu.nl

Adres: Voorstraat 71

3512 AK Utrecht

Telefoon: 030 2314590

Reactie Formulier

Over Daarom Utrecht.nl

Op deze website vind je vele interessante, leuke en handige adressen en andere wetenswaardigheden voor je bezoek aan Utrecht. Via de tags, categoriëen en de zoekmachine rechtsboven kun je je zoekactie specifieker maken. Graag ontvangen we ook reacties van je over de genoemde onderwerpen, dit kan via het reactieformulier onder elk bericht. Let wel, DaaromUtrecht.nl is geen tussenpersoon voor het maken van reserveringen. Deze dien je zelf te voldoen middels de links die in onze berichten gegeven worden. Je kunt ons volgen op onze Twitter, @DaaromUtrecht, waar je updates over nieuwe berichten kan ontvangen.

Photostream

    101_2284101_2282101_2281101_2279101_2278101_2275
  • Ronald: Ik kwam op uw website en las de informatie over de mogelijkheden mbt rondvaarten in Utrecht. Sinds k [...]
  • admin: Beste heer Swarts, Op onderstaande pagina vindt u meer informatie over de openingstijden van het Rie [...]
  • Vrijgezellenfeest Utrecht: Echt een aanrader om hier eens naartoe te gaan, erg mooi en gegarandeerd een goede avond! [...]
  • Nico Swarts: DAg, hierbij vraag ik u naar de openingstijden van het Rietveldhuis. Ik kom wat tegenstrijdige beric [...]
  • admin: Dank voor uw reactie. Helaas is het niet mogelijk om via deze site kaartjes te bestellen. Dit dient [...]