Utrecht Skate Parade

In: Activiteiten|Evenementen

20 aug 2011

Soort evenement: sport
Wanneer: elke vrijdagavond tussen begin mei en eind september, mits het mooi weer is
Kosten: gratis
Waar: verzamelen bij Lucasbolwerk
Hoe te bereiken: buslijn 11 vanaf Centraal Station, halte Stadsschouwburg
Website: http://u-skateparade.nl/

Stichting Utrecht Skate Parade organiseert elke vrijdagavond tussen begin mei en eind september een skatetocht in en rond Utrecht. Deelname is gratis en het maakt niet uit of je veel of weinig ervaring hebt, als je maar weet hoe je moet remmen. Het gaat om het plezier en om dat te verhogen rijden er tijdens de skatetochten DJ’s mee die voor muziek zorgen.

De tochten volgen telkens een andere route, zodat je nieuwe leuke stukjes Utrecht blijft ontdekken. De route is ongeveer 25 kilometer lang en duurt zo’n 2 uur. Halverwege is een pauze om even bij te komen.

En de naam Utrecht Skate Parade zegt het al: de tochten zijn alleen voor skaters bedoeld, en dus niet voor fietsers, skateboarders, steppers en andere soorten voertuigen. Alcohol is ook niet toegestaan. Het wordt sterk aangeraden beschermers te dragen.

Iedere vrijdagavond wordt er om 19:45 uur verzameld aan het Lucasbolwerk. Dit is bij de Stadsschouwburg, die je kunt bereiken door bijvoorbeeld buslijn 11 vanaf het Centraal Station te nemen. De uitstaphalte is dan Stadsschouwburg. Als het slecht weer is of geweest is (waardoor het wegdek nat is) gaat de tocht niet door.

Kijk op de website voor meer info over de spelregels, routes of het volgen van (gratis) skatelessen: http://u-skateparade.nl/

Reactie Formulier

Over Daarom Utrecht.nl

Op deze website vind je vele interessante, leuke en handige adressen en andere wetenswaardigheden voor je bezoek aan Utrecht. Via de tags, categoriëen en de zoekmachine rechtsboven kun je je zoekactie specifieker maken. Graag ontvangen we ook reacties van je over de genoemde onderwerpen, dit kan via het reactieformulier onder elk bericht. Let wel, DaaromUtrecht.nl is geen tussenpersoon voor het maken van reserveringen. Deze dien je zelf te voldoen middels de links die in onze berichten gegeven worden. Je kunt ons volgen op onze Twitter, @DaaromUtrecht, waar je updates over nieuwe berichten kan ontvangen.

Photostream

    101_2284101_2282101_2281101_2279101_2278101_2275
  • Ronald: Ik kwam op uw website en las de informatie over de mogelijkheden mbt rondvaarten in Utrecht. Sinds k [...]
  • admin: Beste heer Swarts, Op onderstaande pagina vindt u meer informatie over de openingstijden van het Rie [...]
  • Vrijgezellenfeest Utrecht: Echt een aanrader om hier eens naartoe te gaan, erg mooi en gegarandeerd een goede avond! [...]
  • Nico Swarts: DAg, hierbij vraag ik u naar de openingstijden van het Rietveldhuis. Ik kom wat tegenstrijdige beric [...]
  • admin: Dank voor uw reactie. Helaas is het niet mogelijk om via deze site kaartjes te bestellen. Dit dient [...]