Rondvaart over de grachten

In: Activiteiten

25 mrt 2011

Niet alleen kun je de grachten van Utrecht bevaren met een waterfiets, je kunt je ook gewoon moeiteloos láten varen en ondertussen nog wat leren over Utrecht ook. Om de historische binnenstad, met haar historische panden, werfkelders en gezellig winkels en terrassen vanaf het water te bekijken, kun je kiezen uit maar liefst vijf verschillende exploitanten.

Schuttevaer is de meeste bekende exploitant, je vindt de opstapplaats bij de Viebrug, aan de Oude Gracht. De rederij heeft vier boten ter beschikking en je kunt kiezen uit een aantal verschillende arrangementen. Zo is er een stadsrondvaart met dinerbuffet, een Museumvaart, een Wijnproeverijvaart en nog veel meer. Ook kun je zelf een boot, al dan niet met catering, huren. Schuttevaer biedt overigens ook boottochten buiten de stad Utrecht aan. Voor meer informatie over de mogelijkheden en prijzen, zie http://www.schuttevaer.com of bel 030 231 93 77 (kassa) of 030 272 01 11 (kantoor).

Domstadboot biedt vergelijkbare arrangementen aan, over de Utrechtse grachten en over de Vecht. Wat te denken van een Barbequevaart of zelfs een Paaldansarrangement? Ook zijn er mogelijkheden tot het huren van een boot, bijvoorbeeld voor vergaderingen, partijen of andere gelegenheden. Domstadboot beschikt over een boot met wc, bar en 34 zitplaatsen. De opstapsteiger is aan de Oude Gracht ter hoogte van huisnummer 177. Meer informatie kun je telefonisch aanvragen op nummer 06 52293686, of via de website, waar je ook kunt reserveren. Het adres is http://www.domstadboot.nl

SloephurenUtrecht heeft 3 boten ter beschikking die plaats bieden aan 26 tot 36 personen, allen met overkappingsmogelijkheid. Vier verschillende tochten zijn mogelijk, namelijk een Grachtentocht (1,5 uur), 4 Seizoenentocht (2 uur), een tocht over de Vecht (3 uur) en een tocht over de Hollandse IJssel (4,5 uur). Ook is er de mogelijkheid tot catering op de boot. Dit moet je bij het reserveren wel even laten weten. Voor meer informatie, zie de website http://www.sloephurenutrecht.nl of bel 06 14512457. Ook deze sloepen vind je aan de Oude Gracht ter hoogte van huisnummer 177.

Varen in Utrecht heeft vier sloepen, die plaats bieden aan 12-40 personen. Allemaal bieden ze de mogelijkheid tot overkapping bij regen. Varen in Utrecht biedt vijf tochten aan, waaronder een bruiloftstocht, vaart over de Vecht en natuurlijk een tocht over de Grachten. Ook kun je sloepen huren voor speciale gelegenheden, zoals Koninginnedag en de intocht van Sinterklaas. Catering behoort ook hier tot de mogelijkheden, evenals het volgen van workshops, die door Luken Activiteiten worden verzorgd. De aanlegsteiger bevindt zich ook bij Oude Gracht 177. Voor meer informatie en de mogelijkheid tot reserveren, zie de website http://vareninutrecht.nl . Bellen kan met nummer 06 24441613 of stuur een e-mail naar info@vareninutrecht.nl

Tot slot is er de stamppot-, barbeque- en tapasboot. Die naam behoeft geen uitleg toch? Maar er is meer! Je kan op deze boten ook een high-tea, lunch of ontbijt nuttigen, terwijl je door de grachten en singels van Utrecht vaart. Je kan ook je eigen feestje organiseren en zelfs je eigen eten en drinken meenemen als je dat wilt. Maar anders is er ook catering beschikbaar. Er zijn boten beschikbaar van 12-28 personen en je kan ook meerdere boten tegelijkertijd huren. De aanlegsteiger bevindt zich aan de Wittevrouwensingel, ter hoogte van huisnummer 96. Dit is vlakbij parkeergarage Grifthoek. Voor meer informatie zie de website http://www.tapasboot.nl of bel met nummer 06 41903913.

Met uitzondering van de Tapasboot, zijn de rondvaartboten het beste lopend te bereiken vanaf het Centraal Station. Rederij Schuttevaer bevindt zich vlakbij halte ‘Neude’ van o.a. stadslijnen 2, 3 en 11. De Tapasboot is met het openbaar vervoer te bereiken met buslijn 8 richting Tuindorp Oost, halte ‘Kleine Singel’.

1 Response to Rondvaart over de grachten

Avatar

Ronald

oktober 11th, 2011 at 06:01

Ik kwam op uw website en las de informatie over de mogelijkheden mbt rondvaarten in Utrecht. Sinds kort vaart er ook een klassieke salonboot (101 jaar oud) in Utrecht. Misschien leuk om hier ook aandacht aan te besteden. De website wordt binnen afzienbare tijd afgemaakt, de salonboot kan al wel geboekt worden.

Met vriendelijke groet,
Ronald van der Wal
Salonboot Utrecht.nl

Reactie Formulier

Over Daarom Utrecht.nl

Op deze website vind je vele interessante, leuke en handige adressen en andere wetenswaardigheden voor je bezoek aan Utrecht. Via de tags, categoriëen en de zoekmachine rechtsboven kun je je zoekactie specifieker maken. Graag ontvangen we ook reacties van je over de genoemde onderwerpen, dit kan via het reactieformulier onder elk bericht. Let wel, DaaromUtrecht.nl is geen tussenpersoon voor het maken van reserveringen. Deze dien je zelf te voldoen middels de links die in onze berichten gegeven worden. Je kunt ons volgen op onze Twitter, @DaaromUtrecht, waar je updates over nieuwe berichten kan ontvangen.

Photostream

    101_2284101_2282101_2281101_2279101_2278101_2275
  • Ronald: Ik kwam op uw website en las de informatie over de mogelijkheden mbt rondvaarten in Utrecht. Sinds k [...]
  • admin: Beste heer Swarts, Op onderstaande pagina vindt u meer informatie over de openingstijden van het Rie [...]
  • Vrijgezellenfeest Utrecht: Echt een aanrader om hier eens naartoe te gaan, erg mooi en gegarandeerd een goede avond! [...]
  • Nico Swarts: DAg, hierbij vraag ik u naar de openingstijden van het Rietveldhuis. Ik kom wat tegenstrijdige beric [...]
  • admin: Dank voor uw reactie. Helaas is het niet mogelijk om via deze site kaartjes te bestellen. Dit dient [...]